Stein i grunnskolen, ungdomstinn og videregående skole.

Læren om hva stein er og kan brukes til har etter hvert blitt en mindre del av pensum i skolen. Den praktiske delen er i stor grad satt til side og erstattet med bilder av stein som ofte ikke er funnet her til lands. Dette er med på å vanskeliggjøre faget når i gjennkjennelse ute i naturen burde være det viktigste.

Videreføringen kan gjøres på mange måter og vi heller litt i den retning at det du kan ta å føle på, er det enkleste å lage seg gode bilder som sitter lenge. Stein bør absolutt læres i praksis ved å kunne ta å føle på!

stones

Geofreaks kan være med å bidra til en økt forståelse og lettere læringsprosess for alle undervisningstrinn. Her har vi spesialrettede foredrag om mange temaer og vi kan lage “skolegårdsgeologi” for de minste.

Har du ideer eller ønsker tips om hvordan du kan bruke den lokale geologien rundt skolen din, så ta kontakt med oss for bistand med dette. Send oss gjerne noen ord på Responssjema om du tror vi kan være med å bidra.

Ikke minst vil vi være med å inspirere alle som har en liten nysgjerrigper i seg for hva som finnes i naturen!

Vi er såpass tilpassningsdyktige at oppdrag på SFO og barnehager kan gjøres veldig spennende for de aller minste også. Vulkaner i sandkassa mm. Svært engasjerende for stor og liten!